Jak prawidłowo skonfigurować Comodo Firewall ?

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Jak prawidłowo skonfigurować Comodo Firewall ?

Post16 wrz 2013, 18:25

Która to jest opcja w Cleanerze ?

Deinstalatory HotFix`ów.

Ale gdzie to jest ??

Tam gdzie pokazałaś przed rozpoczęciem.

FireBirda - nie używam i co z tego, w czym przeszkadza ?

Hmmm. Nawet nie wiesz co to jest, więc po co w systemie coś, czego się nie używa? A ludzie potem siedziwią, że komputery im wolno chodzą. Jak ładuję w nie głupoty to co im zrobimy.

ALLUpdate, mogę wyłączyć w Services, informuje o nowszych, to polski program i usługa - co on może ściągać, bynajmniej nie widzę nic takiego. Po to używam osłon bezpieczeństwa by DZIAŁAŁY, a nawet jeśli coś tam wtargnie no to trudno - nie ma idealnych zabezpieczeń i sukcesywnie trzeba to kontrolować.

Używasz starej wersji odtwarzacza, więc po co Ci informację o aktualizacjach? Zupełny brak sensu logicznego.

ALL Player 2.2 stary i co z tego - to świetny odtwarzacz zostaje czy chcesz czy nie.

Pominę luki w zabezpieczeniach już, ale w takim razie po ch*j Ci nowa wersja? Skoro taki wspaniały jest ten odtwarzacz w starszej wersji to nowsza leży nie wiadomo po co.

Ten rzekomy toolbar od VDownloadera to nie żaden toolbar chyba ? Posiadam aplikację VDownloader i może ją usunę bo mnie zaczyna wkurzać. O podobnym doń toolbarze nic nie wiem...... ?

I tak wychodzi na infekcję typu PUP, czy siak, więc to jeden pieron.

.Net Frameworki 2.0 i 3.0 - stare, ale czy czasem nie są potrzebne ?

Tylko przez bardzo stare programy, ich ewentualną konieczność wymuszają przy instalacji programy, które ich potrzebują. Obecnie, żaden program, który posiadasz. Skoro jednak wiesz lepiej to niech sobie zostaje - to nie mój problem.

A toolbar od Google`a to w czym niby przeszkadza, używam wielu rzeczy od Googla a jest ich jeszcze znacznie więcej. Google to w moim mniemaniu i także praktyce wiarygodna marka.

Nie istnieje pojęcie wiarygodnej marki - tylko ręczna aktualizacja jest rzetelna, o czym piszą najwięksi. W czym przeszkadza? Zjadanie pamięci, wzrost zużycia procesora, częste konflikty z innym oprogramowaniem (doświadczenie).

A stron to niech sobie liczą i 20, grunt to żebym JA na 101% wiedział na pewno co mam robić.

Nie jesteś sam na forum, a 90% Twoich pytań jest, jak to ujęła już nie jedna osoba na tym forum, tu cytuję "tak lamerska i ocierająca się o idiotyzm, że to jest śmieszne".

Maintenance Service to nawet nie mam pojęcia za co robi ?

Znów cytat ludzi, którzy piszą w twojej sprawie do mnie prywatnie - "istnieje Google".

W tym układzie dobrze będzie ? Ale spróbujmy znaleźć rozsądny kompromis. :clever:

Ja nie zamierzam szukać kompromisu. Co ty, łaskę robisz komuś, że pozwolisz zająć się swoim komputerem? Mamy tu setki ludzi. Wykonuj co chcesz - mojej cierpliwości kres i każdy objaw kretynizmu (przykład z tą Mozillą, co wystarczy wpisać w Google i od razu masz informację za co odpowiada) będę zgłaszał do administracji. Mam dość.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”