Która to jest opcja w Cleanerze ?
Deinstalatory HotFix`ów.
Ale gdzie to jest ??
Tam gdzie pokazałaś przed rozpoczęciem.
FireBirda - nie używam i co z tego, w czym przeszkadza ?
Hmmm. Nawet nie wiesz co to jest, więc po co w systemie coś, czego się nie używa? A ludzie potem siedziwią, że komputery im wolno chodzą. Jak ładuję w nie głupoty to co im zrobimy.
ALLUpdate, mogę wyłączyć w Services, informuje o nowszych, to polski program i usługa - co on może ściągać, bynajmniej nie widzę nic takiego. Po to używam osłon bezpieczeństwa by DZIAŁAŁY, a nawet jeśli coś tam wtargnie no to trudno - nie ma idealnych zabezpieczeń i sukcesywnie trzeba to kontrolować.
Używasz starej wersji odtwarzacza, więc po co Ci informację o aktualizacjach? Zupełny brak sensu logicznego.
ALL Player 2.2 stary i co z tego - to świetny odtwarzacz zostaje czy chcesz czy nie.
Pominę luki w zabezpieczeniach już, ale w takim razie po ch*j Ci nowa wersja? Skoro taki wspaniały jest ten odtwarzacz w starszej wersji to nowsza leży nie wiadomo po co.
Ten rzekomy toolbar od VDownloadera to nie żaden toolbar chyba ? Posiadam aplikację VDownloader i może ją usunę bo mnie zaczyna wkurzać. O podobnym doń toolbarze nic nie wiem...... ?
I tak wychodzi na infekcję typu PUP, czy siak, więc to jeden pieron.
.Net Frameworki 2.0 i 3.0 - stare, ale czy czasem nie są potrzebne ?
Tylko przez bardzo stare programy, ich ewentualną konieczność wymuszają przy instalacji programy, które ich potrzebują. Obecnie, żaden program, który posiadasz. Skoro jednak wiesz lepiej to niech sobie zostaje - to nie mój problem.
A toolbar od Google`a to w czym niby przeszkadza, używam wielu rzeczy od Googla a jest ich jeszcze znacznie więcej. Google to w moim mniemaniu i także praktyce wiarygodna marka.
Nie istnieje pojęcie wiarygodnej marki - tylko ręczna aktualizacja jest rzetelna, o czym piszą najwięksi. W czym przeszkadza? Zjadanie pamięci, wzrost zużycia procesora, częste konflikty z innym oprogramowaniem (doświadczenie).
A stron to niech sobie liczą i 20, grunt to żebym JA na 101% wiedział na pewno co mam robić.
Nie jesteś sam na forum, a 90% Twoich pytań jest, jak to ujęła już nie jedna osoba na tym forum, tu cytuję "tak lamerska i ocierająca się o idiotyzm, że to jest śmieszne".
Maintenance Service to nawet nie mam pojęcia za co robi ?
Znów cytat ludzi, którzy piszą w twojej sprawie do mnie prywatnie - "istnieje Google".
W tym układzie dobrze będzie ? Ale spróbujmy znaleźć rozsądny kompromis.
Ja nie zamierzam szukać kompromisu. Co ty, łaskę robisz komuś, że pozwolisz zająć się swoim komputerem? Mamy tu setki ludzi. Wykonuj co chcesz - mojej cierpliwości kres i każdy objaw kretynizmu (przykład z tą Mozillą, co wystarczy wpisać w Google i od razu masz informację za co odpowiada) będę zgłaszał do administracji. Mam dość.