Ale czy ostatecznie będzie tam bezpieczne ?
Tak.
Jak często aktualizują się te bazy ?
Praktycznie codziennie.
Nie ma się tutaj po prostu czym frasować ?
Dokładnie.
Ale czy ostatecznie będzie tam bezpieczne ?
Jak często aktualizują się te bazy ?
Nie ma się tutaj po prostu czym frasować ?
kominekl pisze:Tak.
Praktycznie codziennie.
No dobrze, a jak w ogóle dodawać coś do tego folderu bo to mi gdzieś umknęło ?
Ja rozumiem, że dodanie czegoś do ręcznej piaskownicy powoduje automatyczne dodanie też do Shared Space ?
Ale w jakim to ostatecznie jest trybie - to co znajduje się w tym współdzielonym folderze ?
Codziennie ? To na pewno. Ale te bazy aktualizują się chyba nawet kilka razy na dzień ?
To jest po prostu coś w rodzaju wirtualnego systemu, tak ?
Ale czy chcąc to wyłączyć klikam po prostu w MZ na proces i Zakończ proces ? Jak ?
Innymi słowy w Piaskownicy zainstaluję np. coś realnie, a w VK po prostu realnie nie tylko wirtualnie ?
kominekl pisze:Tak.
manitu pisze:kominekl pisze:Tak.
Ale w Piasku automatycznym w trybie Częściowo limitowanym, czy również w ręcznym jeżeli go tam wrzucę ?
Napisz proszę jak wyłączyć z trybów blokowanych te okienka aktualizacji Avasta, bo choć wiem że teraz jest dobrze to jednak chciałbym jednak aby te okienka były widoczne. Po prostu dla większej czytelności, a także z tego względu iż znajdują się tam pewne moduły jak np. Software Updater, który w swoich okienkach informacyjnych informuje mnie o nowszych wersjach lub bazach różnych programów.
manitu pisze:Tak, jest tam włączona, znaczy zaznaczona ta opcja.
Chyba, że moduły te i tak spełniają swoje funkcje mimo tego iż stoją za tymi osłonami CF więc to nie ma sensu i jest po prostu dobrze ?
kominekl pisze:Jest po prostu dobrze.
Chciałbym też jeszcze jednak abyś potwierdził konkretnie bo nie jestem tutaj pewien do końca - czy ten moduł update`u różnych programów (SU) w tej konfiguracji funkcjonuje tak jak powinien ?
Czy to w porządku, że taki program jak antywirus, który ma za zadanie chronić i zapobiegać pewnym zdarzeniom w systemie, sam jest przez inny program blokowany ?![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości