Jak usunąć program mks_vir 2k7 Demo ? (logi)

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post25 lip 2012, 23:14

Czego nie rozumiesz - to po prostu o to zapytaj.
Ja komplikuję ? Mnie się wydaje, że skoro podałem tyle szczegółów to tylko lepiej objaśnia sprawę.
Pytanie jest proste - dlaczego w Uruchom jako... wybierając konto wbudowane Administrator wywala coś Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Konto to chyba nie ma hasła, czy należy je utworzyć ?
Nie do końca rozumiem co tam było zrobione w tym trybie awaryjnym, czy to wbudowane konto zostało ja to tak nazwałem "scalone" z moim obecnym, a więc automatycznie posiada lub nie (jeśli je usunę) to samo hasło ?

W sprawie miniatur: ten wariant, że są jakieś uszkodzenia płyty jest wg mnie mało przekonujący choćby dlatego, że mam takich płyt kilka, i na wszystkich to samo jest. Więc co wszystkie są uszkodzone ?, raczej wątpię.
Musi tutaj chodzić o coś innego, ale co ? Przypominam, że same pliki działają na szczęście dobrze, bo i z tym bywało gorzej.Z różnych przyczyn choćby odtwarzacza czy niskiej lub zbyt wysokiej (tak, właśnie) jakości.
Aby się o tym przekonać musiałbym przeskanować dysk DVD, program Nero posiada taką opcję. To wykaże czy są jakieś uszkodzenia czy nie. Bo jeśli nie to znaczy, że przyczyna jest inna. Nie wiem czy to po prostu nie jest wina takiej a nie innej jakości tych plików. Tak są po prostu zgrane. Tylko co ja mogę z tym ewentualnie zrobić ?
Inną rzeczą jest kwestia naprawy takiej płyty. O ile są takie uszkodzenia. Posiadam taki program Roadkil's Unstoppable Copier do odzyskiwania plików z właśnie tego typu uszkodzeń.
Co o tym sądzisz ?

Jeżeli coś jest niezrozumiałe to pytaj. Nie tylko ja mogę pytać, a ty tylko odpowiadać. Bo to może prowadzić często donikąd. Pytania pomocnicze często są potrzebne.
PS. Za książkę dziękuję, przydała by się na pewno, ale zanim bym do czegoś doszedł minęło by pewnie sporo czasu.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2012, 13:58 przez manitu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post26 lip 2012, 13:44

Czego nie rozumiesz - to po prostu o to zapytaj.

To są pytanie o podstawową budowę systemu.

Ja komplikuję ? Mnie się wydaje, że skoro podałem tyle szczegółów to tylko lepiej objaśnia sprawę.

Mylisz się. Dobre pytania, to pytania krótkie, które objaśniają całość sytuacji.

I jeszcze mówisz "powiedzmy" - co to znaczy tak albo nie ? Bo jak będziemy tylko w sferze domysłów, a nie faktów się poruszali to nigdy niczego nie rozwiążemy.

Polecę to samo, co jeden z poprzedników. Biblia XP wiele wyjaśni -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post26 lip 2012, 14:08

Edytowałem post zanim odpowiedziałeś, a więc zerknij powyżej.

Do meritum: wierz mi lub nie ale staram się to jak najkrócej oddać. To nie jest takie proste. W każdym razie nie zawsze.

Tę biblię xp mam pobrać tak ? A znajdę tam chociaż odpowiedź na moje pytania ?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post26 lip 2012, 14:24

Tę biblię xp mam pobrać tak ? A znajdę tam chociaż odpowiedź na moje pytania ?

Zależy. To książka wiele wyjaśniająca, ale samemu trzeba wyciągnąć wnioski.

Pytanie jest proste - dlaczego w Uruchom jako... wybierając konto wbudowane Administrator wywala coś takiego
Konto to chyba nie ma hasła, czy należy je utworzyć ?

Zablokowane w zasadach.

Co o tym sądzisz ?

Jak chcesz.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post26 lip 2012, 14:34

kominekl pisze:
Zablokowane w zasadach.

Czyli co z tym - niech to już tak zostanie, tak ma być, kaput ?
Co o tym sądzisz ?

Jak chcesz.

Nie chodzi o to co ja chcę, bo ja już sam nie wiem czego chcę. Chodzi o to co być powinno ? A ty co proponujesz ?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post26 lip 2012, 14:37

Nie. Wcześniej pisaliśmy o zasadach. Sprawdź, co zmieniłeś.

Nie chodzi o to co ja chcę, bo ja już sam nie wiem czego chcę. Chodzi o to co być powinno ? A ty co proponujesz ?

Chodzi o to, że spróbować nigdy nie zaszkodzi.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post26 lip 2012, 17:49

kominekl pisze:

Nie. Wcześniej pisaliśmy o zasadach. Sprawdź, co zmieniłeś.

Wyrażaj się jaśniej i konkretniej. Nie wiem o co chodzi.
No to pytam krótko. Czy dla wbudowanego Administratora brak dostępu w Uruchom jako... to jest prawidłowa sytuacja i dlaczego ?

Chodzi o to, że spróbować nigdy nie zaszkodzi.[/quote]
Ale błagam konkretnie, czego spróbować ? Chodzi o konta czy miniatury ?
Zapytam wprost. Czy znany ci jest problem wyświetlania plików w widoku miniatur na dysku przenośnym DVD ?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post26 lip 2012, 18:21

No to pytam krótko. Czy dla wbudowanego Administratora brak dostępu w Uruchom jako... to jest prawidłowa sytuacja i dlaczego ?

Zmieniałeś ustawienia zasad sposobem, którego nie do końca rozumiałeś (tak mówiłeś).

Czy znany ci jest problem wyświetlania plików w widoku miniatur na dysku przenośnym DVD ?

Kilka razy widziałem takie coś. Na próbę podłącz inny napęd.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post27 lip 2012, 08:57

kominekl pisze:
Zmieniałeś ustawienia zasad sposobem, którego nie do końca rozumiałeś (tak mówiłeś).

Być może. Teraz też nie rozumiem powyższego zdania. Proszę nie wyrażaj się tak enigmatycznie i powiedz co się tam zmieniło, na dobre mam nadzieję ? Dlaczego wbudowany Administrator nie uruchamia się ? No powiedz.

Apropos: wiem, niepotrzebnie tworzyłem konto zastępujące to poprzednie, trzeba było stworzyć całkiem nowe - rangi Administrator , ale i tak trzeba było.
Teraz aby zrobić wiele rzeczy muszę za każdym razem wciskać Uruchom jako... Wtedy tego nie było. Czyli tamta pomyłka przesądziła o wszystkim. Nie musiałem mieć konta aby Uruchamiać coś jako... Czyli powrót do stanu "konta, którego nie ma" jest definitywnie niemożliwy ?
Tryb zwykły, choć bezpieczny, to jednak stwarza sytuację dość monotonną, ciągłego włączania polecenia Uruchom jako...
Proszę odpowiedz mi na to. To dla mnie jest ważne. Jeśli to wiesz to po prostu to powiedz. Chyba, że nie wiesz lub nie rozumiesz pytania. To po prostu o coś dopytaj - to nie boli, ani nie gryzie.
Czy znany ci jest problem wyświetlania plików w widoku miniatur na dysku przenośnym DVD ?

Kilka razy widziałem takie coś. Na próbę podłącz inny napęd.

Innego napędu nie da rady.
Ale przeskanowałem dysk DVD narzędziem Nero CD-DVD Speed znajdującym się w pakiecie Nero i ten skan niczego nie wykazał. Nie ma tam błędów np. często występujących typu CRC. W ogóle żadnych błędów.
Jeszcze postaram się sprawdzić to innym skanerem płyt.
No to pokazuje, że przyczyna jest raczej gdzieś indziej. Ale gdzie chciałoby się powiedzieć - do licha !
Wskazuję na to, że większość miniatur jest poprawna, natomiast kilka wśród nich już nie. I tak jest na każdej płycie z kilku. Być może to słaba jakość tych plików, lub jakieś błędy opcji w programie do zasysania z Netu są przyczyną ? Dziwne bo kiedyś pamiętam, nie było tam tych mankamentów.
No i jeszcze fakt, że na twardzielu te same skrzywione miniatury są poprawne. Czy to nie dziwne, na dysku twardym tak, na DVD nie. Co do jasnej jest tego przyczyną ?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post27 lip 2012, 12:53

Być może. Teraz też nie rozumiem powyższego zdania. Proszę nie wyrażaj się tak enigmatycznie i powiedz co się tam zmieniło, na dobre mam nadzieję ? Dlaczego wbudowany Administrator nie uruchamia się ? No powiedz.

Sprawdź sobie co zrobiłeś "w" controluserpasswords2.

Teraz aby zrobić wiele rzeczy muszę za każdym razem wciskać Uruchom jako

Cały czas chodzi o to, ze nie mogłeś mieć na początku inaczej. W systemach Vista i Seven tak już jest.

Ale przeskanowałem dysk DVD narzędziem Nero CD-DVD Speed znajdującym się w pakiecie Nero i ten skan niczego nie wykazał. Nie ma tam błędów np. często występujących typu CRC. W ogóle żadnych błędów.

To nic nie znaczy na próbę podłącz inny napęd, oraz użyj innego programu. To problem z rodzaju "kretyńskich", wiec nie ma co się przejmować.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post27 lip 2012, 20:28

kominekl pisze: Sprawdź sobie co zrobiłeś "w" controluserpasswords2.

Wyrażasz się bardzo ale to bardzo zagadkowo. Jestem teraz w trybie zwykłego usera, nie mam uprawnień do otwarcia controluserpasswords2, jak to zrobić w Uruchom jako... ? Odpowiedz jeśli wiesz.
Póki co zmieniłem typ na Administrator i wszedłem tam, ale nie wiem o co konkretnie ci chodzi please powiedz ? :?:

Teraz aby zrobić wiele rzeczy muszę za każdym razem wciskać Uruchom jako

Cały czas chodzi o to, ze nie mogłeś mieć na początku inaczej. W systemach Vista i Seven tak już jest.

Posiadam Windows XP jak pewnie wiesz, więc dlaczego mówisz o innych systemach ? O jakim początku mówisz ?
Zadam dwa konkretne pytania, a ty mi na nie odpowiedz - proszę. :arrow:
1.Pytam co to jest w ogóle konto zwykłego użytk. na prawach Admina, czy to jest Admin, czy to jest zwykły - odpowiedz, tak po prostu ? To dla mnie to arcyważne. :?:
2.Jak zmienić konto zwykłego na zwykłego z uprawnieniami Admina ? Bo jestem według zalecenia w trybie zwykłym, ale dosłownie za każdym razem jak coś uruchamiam lub instaluję to muszę to robić poprzez Uruchom jako... i to do tego nie zawsze ze skutkiem np. Chrome w ogóle (naprawdę - próbowałem, ale np. IE, Firefox już tak)) nie chce mi się w tym trybie otworzyć. Swoją drogą dlaczego ? Również proszę o oddzielną odpowiedź.

Co do miniatur:

To nic nie znaczy na próbę podłącz inny napęd, oraz użyj innego programu. To problem z rodzaju "kretyńskich", wiec nie ma co się przejmować

Ale skąd ja ci wezmę inny napęd, nie mam go, nie mam też dostępu do innego napędu. Oprócz tego mam jeszcze napęd CD, ale on nie czyta DVD, a to o to przecież chodzi.
Jeśli chodzi o inny program, to ten pomysł wydaje się sensowny. Tyle, że ja oprócz Nero nie mam innego, może polecisz jakiś dobry ?
Dlaczego używasz takich określeń jak "kretyński" :shock: , problem zawsze jest problemem, a poza tym uważam, że nie ma głupich pytań, są tylko źle zadane. :naughty:
Wstawiam tu screeny z tych nieszczęsnych miniatur żebyś miał lepszy ogląd sytuacji:
Najpierw te dobre: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
oraz te nienajlepsze: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zaznaczone czerwoną ramką to te niepoprawne miniatury.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2012, 23:38 przez manitu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post27 lip 2012, 21:29

Wyrażasz się bardzo ale to bardzo zagadkowo. Jestem teraz w trybie zwykłego usera, nie mam uprawnień do otwarcia controluserpasswords2, jak to zrobić w Uruchom jako... ? Odpowiedz jeśli wiesz.

No to Ty powinieneś wiedzieć co zmieniłeś.

Pytam co to jest w ogóle konto zwykłego użytk. na prawach Admina, czy to jest Admin, czy to jest zwykły - odpowiedz, tak po prostu ? To dla mnie to arcyważne. :?:

Odsyłam do książki. To są podstawy.

Posiadam Windows XP

W Windows XP nie ma takiej opcji.

Ale skąd ja ci wezę inny napęd, nie mam go, nie mam też dostępu do innego napędu. Oprócz tego mam jeszcze napęd CD, ale on nie czyta DVD, a to o to przecież chodzi.

Pożycz od kogokolwiek na moment.

Jeśli chodzi o inny program, to ten pomysł wydaje się sensowny. Tyle, że ja oprócz Nero nie mam innego, może polecisz jakiś dobry ?

Może być -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Dlaczego używasz takich określeń jak "kretyński" :shock: , problem zawsze jest problemem, a poza tym uważam, że nie ma głupich pytań, są tylko źle zadane. :naughty:

Nie stanowi on żadnego problemu tak naprawdę. To nudny problem, a takimi się nie zajmuje.

To miniatury wytworzone z kiepskiej jakości wideo.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post27 lip 2012, 23:42

kominekl pisze:Wyrażasz się bardzo ale to bardzo zagadkowo. Jestem teraz w trybie zwykłego usera, nie mam uprawnień do otwarcia controluserpasswords2, jak to zrobić w Uruchom jako... ? Odpowiedz jeśli wiesz.

No to Ty powinieneś wiedzieć co zmieniłeś.

Nie chcesz mi powiedzieć o co ci chodzi, mam się domyślać tak - jesteś nieprzejednany. Dobrze to w takim razie kończymy tę zabawę. Bo w zgadywanki to ja się bawić tutaj nie zamierzam.

Pytam co to jest w ogóle konto zwykłego użytk. na prawach Admina, czy to jest Admin, czy to jest zwykły - odpowiedz, tak po prostu ? To dla mnie to arcyważne. :?:

Odsyłam do książki. To są podstawy.

Ale błagam, nie możesz tego po prostu powiedzieć, to nic nie kosztuje. Poza oszczędnością czasu. Wiesz gdybym ja czytał wiele różnych książek, to bym nie musiał w ogóle zadawać żadnych pytań. Jeśli dasz słowo, że w tej twojej biblii XP są odpowiedzi na te pytania i, że warto - to ja rzeczywiście tam zajrzę.
Dlaczego nie chcesz mi tego powiedzieć ? To może przejdźmy z tym na PW. Tam będzie spokój przynajmniej. O to chodzi ? A może tego po prostu nie wiesz. Ale jeśli wiesz to raz jeszcze proszę powiedz, bo się obrażę.

Posiadam Windows XP

W Windows XP nie ma takiej opcji.

O jakiej opcji mówisz ?
Ale skąd ja ci wezmę inny napęd, nie mam go, nie mam też dostępu do innego napędu. Oprócz tego mam jeszcze napęd CD, ale on nie czyta DVD, a to o to przecież chodzi.

Pożycz od kogokolwiek na moment.

Ile razy mam powtarzać, że nie mam takiej możliwości. :@

Nie stanowi on żadnego problemu tak naprawdę. To nudny problem, a takimi się nie zajmuje.

Ale ja chcę poznać przyczynę tego problemu. Dlaczego to tak bagatelizujesz ? Przecież jak sam mówisz, problem ten to dla ciebie błahostka, dla mnie nie, zatem odpowiedź powinna być o tyleż łatwiejsza.

To miniatury wytworzone z kiepskiej jakości wideo.

Tak, a to dziwne bo jedne pliki video o podobnej jakości są poprawnie wyświetlone, inne nie - a dlaczego ?
To skupmy się na szczegółach tej jakości, bo to wydaje się naprawdę bardzo możliwe. Co dokładnie nazywasz kiepską jakością, bo musisz wiedzieć, że dla mnie jakość odtwarzanych plików jest krótko mówiąc dobra, i to również tych niepoprawnych miniatur. Chodzi tylko o ten typ wyświetlanego pliku jakim jest miniatura. Tę pierwszą klatkę.
Czyli te różne fantastyczne rzeczy, które widać na screenach w miniaturach to jest objaw słabej jakości plików tak. Bardzo możliwe. Tylko dlaczego wcześniej tego nie było, a teraz dopiero wyszło. No w cuda to ja raczej nie wierzę.
Poza tym jak już chyba mówiłem a ty chyba nie czytasz uważnie na dysku twardym te same źle wyświetlone miniatury są poprawne, na dysku F:\ DVD już nie.
A może to jest sprawka tego osławionego pliku Thumbs.db, który co jakiś czas trzeba przecież odnawiać ?
No dobrze, ale co ja mogę z tym zrobić ? Czy ja mam na to jakikolwiek w ogóle wpływ ?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post28 lip 2012, 09:57

Nie chcesz mi powiedzieć o co ci chodzi, mam się domyślać tak - jesteś nieprzejednany. Dobrze to w takim razie kończymy tę zabawę. Bo w zgadywanki to ja się bawić tutaj nie zamierzam.

Tam wprowadzono jakieś zmiany. Skąd mam wiedzieć co przestawiłeś?

Ale błagam, nie możesz tego po prostu powiedzieć, to nic nie kosztuje. Poza oszczędnością czasu. Wiesz gdybym ja czytał wiele różnych książek, to bym nie musiał w ogóle zadawać żadnych pytań. Jeśli dasz słowo, że w tej twojej biblii XP są odpowiedzi na te pytania i, że warto - to ja rzeczywiście tam zajrzę.

Daje słowo. Unikniemy łopatologicznych pytań.

O jakiej opcji mówisz ?

Funkcja Uruchom, jako... .

Chcesz mi powiedzieć, że nikt w Twojej okolicy lub nikt z Twoich znajomych nie ma takiego napędu?

Ale ja chcę poznać przyczynę tego problemu. Dlaczego to tak bagatelizujesz ? Przecież jak sam mówisz, problem ten to dla ciebie błahostka, dla mnie nie, zatem odpowiedź powinna być o tyleż łatwiejsza.

Po prostu nie stanowi on żadnego problemu tak naprawdę. Ponadto 3/4 ludzi wyłącza miniatury, gdyż to optymalizuje system. Podaj szczegółowe dane o problematycznym wideo.

Tylko dlaczego wcześniej tego nie było, a teraz dopiero wyszło. No w cuda to ja raczej nie wierzę.
Poza tym jak już chyba mówiłem a ty chyba nie czytasz uważnie na dysku twardym te same źle wyświetlone miniatury są poprawne, na dysku F:\ DVD już nie.

Takie insynuacje mnie obrażają, na co sobie pozwolić nie mogę. Rada przyjacielska ode mnie - przestań zadawać ośmieszające pytania, a weź się za lektury, czy to książkowe, czy też w sieci.

A może to jest sprawka tego osławionego pliku Thumbs.db, który co jakiś czas trzeba przecież odnawiać ?
No dobrze, ale co ja mogę z tym zrobić ? Czy ja mam na to jakikolwiek w ogóle wpływ ?

Kiedy już co nieco poczytasz to dowiesz się, że bez nagrania nawet na płycie RW takie rzeczy samoistnie się nie dzieją. Na dysku tak, ale nie na płycie.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post28 lip 2012, 11:35

kominekl pisze:Nie chcesz mi powiedzieć o co ci chodzi, mam się domyślać tak - jesteś nieprzejednany. Dobrze to w takim razie kończymy tę zabawę. Bo w zgadywanki to ja się bawić tutaj nie zamierzam.

Tam wprowadzono jakieś zmiany. Skąd mam wiedzieć co przestawiłeś?

Posłuchaj: weszliśmy do trybu awaryjnego bo tak mi radziłeś tak. No i i teraz po wykonaniu tej czynności ja stwierdziłem, że tam się moim zdaniem nic nie zmieniło prawda, już nie pamiętasz ? Po czym ty stwierdziłeś, że są tam zmiany pewnych opcji. Na co ja odparłem żebyś powiedział co to za zmiany. No, ale ty nie chcesz mi tego przecież powiedzieć.
Dlaczego ? - nie rozumiem.

Daje słowo. Unikniemy łopatologicznych pytań.

Trzymam za słowo.
O jakiej opcji mówisz ?

Funkcja Uruchom, jako... .

Znaczy sama ta opcja Uruchom jako... jest, tylko, że nie działa dla trybu wbudowanego Admina, tak dobrze zrozumiałem ?

Chcesz mi powiedzieć, że nikt w Twojej okolicy lub nikt z Twoich znajomych nie ma takiego napędu?

No brawo zgadłeś! Dokładnie tak.

Po prostu nie stanowi on żadnego problemu tak naprawdę. Ponadto 3/4 ludzi wyłącza miniatury, gdyż to optymalizuje system. Podaj szczegółowe dane o problematycznym wideo.

No jak to nie stanowi, no przecież problem jest faktem, żartujesz chyba. A co mnie to może obchodzić, że ludzie wyłączają, ja włączam i dobrze mi z tym. Jeśli chodzi o dokładne dane o plikach video to tutaj może być spory problem. Jest tych plików naprawdę wiele i co musiałbym dla każdego z osobna to podawać nie ?
To powiedz chociaż jakiego rodzaju dane mam podać czy np. jakość, rozdzielczość. szybkość transmisji, kompresja. Poza tym nie zawsze takie dane są dostępne.

Tylko dlaczego wcześniej tego nie było, a teraz dopiero wyszło. No w cuda to ja raczej nie wierzę.

Takie insynuacje mnie obrażają, na co sobie pozwolić nie mogę. Rada przyjacielska ode mnie - przestań zadawać ośmieszające pytania, a weź się za lektury, czy to książkowe, czy też w sieci.

Nie było moją intencją obrażanie ciebie, jeśli tak to przepraszam :oops:
Myślisz, że nie próbowałem tego szukać - mylisz się, jednak ciężko jest coś znaleźć dlatego m.in. pytam tutaj.

Kiedy już co nieco poczytasz to dowiesz się, że bez nagrania nawet na płycie RW takie rzeczy samoistnie się nie dzieją. Na dysku tak, ale nie na płycie.

Jak zwykle wyrażasz się wymijająco, dziękuję bardzo.
Dobra, to spróbuję nagrać to jeszcze raz innym programem.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”