A więc dlaczego wciąż nie mogę się zalogować do tego wbudowanego konta ?
Zrobiłeś to przed chwilą.
A więc dlaczego wciąż nie mogę się zalogować do tego wbudowanego konta ?
Innymi słowy chcę się automatycznie logować jako zwykły użytkownik a zadania administracyjne wykonywać poleceniem Uruchom jako..., i to na tym samym Pulpicie.
Innymi słowy chcę się automatycznie logować jako zwykły użytkownik
A swoją drogą czy usunięcie jakiegoś konta powoduje usunięcie wszystkiego co się nań znajduje ?
Czyli co wszystko jest już dobrze, wystarczy zmienić typ konta na Konto użytkownika z ograniczeniami w Panelu sterowania lub w okienku controluserpasswords2 na Użytkownik standardowy ?
No to po co było to wszystko z wchodzeniem w tryb awaryjny skoro dokładnie nic się w tej mierze nie zmieniło ?
Jeszcze raz zapytam czy to, że założyłem tamto konto Admina jakby nadpisując, zamieniając je na tamto tzw. bo nie pamiętam już "konto zwykłe" (ale były tam też opcje zmiany kont w Panelu st. tak jak dla Admina, w odróżnieniu teraz takich nie ma dla zwykłego), a nie stworzenie nowego, oddzielnego spowodowało, że teraz nie ma do niego dostępu ?
Tylko jak można się logować lub autologować do że tak powiem "żadnego konta" ? Czy to możliwe ?
A czy gdybym z obecnego konta usunął nazwę i hasło to czy nie byłoby to tym o co mi chodzi czyli kontem bez logowania. Pojawiał by się wtedy napis Zapraszamy, o który mi tak chodzi i byłoby to na tym samym Pulpicie, o który mi chodzi.
Który sposób wybrać ?
Wcześniej utworzyć konto Admina, aby móc później wykonywać zadania adm. w poleceniu Uruchom jako..., chyba że w okienku wyboru może być to również wbudowane konto Administratora ?
3.Co się kryje pod nazwą Konto użytkownika na prawach Administratora, czy to jest de facto Administrator, czy zwykły, z ograniczeniami, zaawansowany czy jeszcze jakiś ?
4.Jest coś takiego jak Kopiowanie profili w Panelu ster. > aplecie System - czy ta opcja byłaby w czymkolwiek przydatna w tym problemie ?
kominekl pisze:A czy gdybym z obecnego konta usunął nazwę i hasło to czy nie byłoby to tym o co mi chodzi czyli kontem bez logowania. Pojawiał by się wtedy napis Zapraszamy, o który mi tak chodzi i byłoby to na tym samym Pulpicie, o który mi chodzi.
Tak.
Jak usunę z obecnego konta hasło, nazwy może nie - nie ma potrzeby i zmienię na typ ograniczony lub standardowy oraz ustawię opcje autologowania to wszystko wróci do tej pierwotnej postaci o którą mi chodzi, pojawi się napis Zapraszamy zaś tryb Administratora w razie potrzeby Uruchom jako... : wbudowane konto Adm. tak ?
A gdybym chciał przejść z powrotem na tryb Administratora to przydałoby się jeszcze jedno utworzone konto Admina, które właśnie tak asekuracyjnie posiadam i wejść tam ponieważ tam są opcje zmiany kont, których z kolei nie ma dla konta zwykłego usera ?
Nie rozumiem jednak jednego - po co było wchodzić w ten tryb awaryjny jeśli na mój ogląd nic się tam nie zmieniło ?
Ty powiedziałeś, że konto wygląda tak samo, ale jednak się różni - co masz na myśli wyjaśnij ?
W ogóle nie mam pojęcia co jest przyczyną niepoprawnego wyświetlania się podglądu miniatur na dysku DVD F:\ .
kominekl pisze:Brak pliku miniatur podczas wypalania powoduje ten problem.
Pliki te tworzą się automatycznie, jeśli nie zostanie on wykryty przez system na dysku przenośnym w folderach tymczasowych.
To znaczy brak tego pliku Thumbs.db do wypalania jest przyczyną tak ? Powinienem go również nagrać wraz z innymi plikami (przypomnę w jakich formatach m.in. i prawie zawsze .avi, .wmv i .flv).
Tego nie rozumiem, ja w Opcjach folderów > Widok mam zaznaczone Pokaż ukryte pliki i foldery oraz tymczasowo bo ta opcja powinna być odznaczona Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego.
Na dysku twardym w folderach zawierających miniatury widzę pliki Thumbs.db.
A czy inne przyczyny np. jakiś defekt napędu dysków DVD lub to, że program nagrywający powoduje problemy ( ja mam Nero Start Smart) należy i można wykluczyć ?
Czyli co powinienem zrobić - czy skasować pliki, a wcześniej oczywiście je gdzieś skopiować (przy okazji zobaczyć czy nie ma w nich błędów, bo i takie się zdarzają) i wypalić je ponownie tym razem wraz z plikiem bazy danych Thumbs.db ?
czyż nie tak ?
No więc co się znowu z tym komplikuje, co muszę zrobić, gdzie tkwi błąd ?
Jaki stąd wniosek ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości