greh pisze:Ale na pewno książka nie została napisana na podstawie filmu, co najwyżej film został nakręcony na podstawie tej książki, czyli książka została ZEKRANIZOWANA a nie film "sksiążkowany".

Eh, troszkę namotałam, po prostu zrobiłam
skrót myślowy.
Powieść
Dzikie Stwory Dave 'a Eggersa powstała na podstawie książki ,,Where The Wild Things Are" Maurice' a Sendaka,
a także scenariusza filmu ,,Gdzie mieszkają dzikie stwory" współautorstwa D.E i Spike' a Joneze'a.
Ostatnio zaczęłam oglądać jakiś dziwny film na TVN, a smokach, ale nie zdzierżyłam z powodu reklam. :/
-- 5 sie 2012, o 23:47 --
Ostatnio oglądałam
Batman powstaje... Mówiąc złośliwie, tytuł tego filmu powinien brzmieć zgoła inaczej, jednak wówczas za dużo by zdradził.
W każdym razie ten film opowiada o tym, jak Bruce Wayne odwiesił na kołku pelerynę i maskę i wycofał się na osiem lat. Był załamany śmiercią ukochanej, a przez mieszkańców Gotham został oskarżony o zamordowanie powszechnie szanowanego Harveya Denta.

W mieście panował spokój, jak się potem okazało pozorny, więc Mroczny Rycerz nie musiał wkraczać do akcji.
Jednak został zmuszony do reaktywacji, bowiem w jego mieście pojawił się niejaki Bane, noszący na twarzy tajemniczą maskę... Było wiadomo, że Bane coś planuje i Batman postanowił go powstrzymać.
Czyli doszło do klasycznej walki ze złem...
Istotne w tym filmie są też opowieści o dziecku, które wydostało się z piekła, w którym się urodziło.

W każdym razie
Batman powstaje spodobał mi się... Dostarczył mi sporo emocji, miał świetne efekty specjalne i zaskakujące zwroty akcji.
Uważam, że warto oglądnąć ten film, zwłaszcza jak ktoś lubi ekranizacje komiksów.Jednak bardziej podobał mi się
Niesamowity Spiderman, który oglądałam swego czasu.