kominekl pisze:Nie tylko. Do tego używa jakieś 90% ludzi. Ogólnie rzecz biorąc jest to współdzielony folder między programami umieszczonymi w piaskownicy, a tymi, które pracują bezpośrednio z systemem.
Może to dziwne, ale ja wciąż nie łapię sensu tego.
To właściwie w jakim trybie się uruchamia to co jest w tej Współdzielonej ?
Przykładowo. Dodaję np. Chrome do Trybu piaskownicy, ale z niej chcę wyłączyć jakąś np. witryną np. pocztową lub kanał/czytnik RSS to dodaję je tam i już ? Tylko niby po co ?
Albo załóżmy, że korzystam z Gadu albo Skype`a to też wrzucam tam do tego folderu jakieś ich dane, numery kontaktowe, adresy... itp. Tylko
po co, gdzie w tym sens ? Przecież jeżeli coś jest chronione wirtualnie to nie znaczy, że jest nie wiem
zablokowane, nie nie jest ?!
Czy przeciwnie, tzn. jeżeli coś jest chronione wirtualnie to znaczy, że nie widać tego w sieci i trzeba to "odblokować właśnie ? Toby jeszcze miało sens.
Albo jeżeli nie jest chronione to znów dodaje się tam by to zablokować ? Tak ? To już sensu wg mnie nie ma.
To jest ten sens ?
Czy mam rozumieć, że to służy do "wyłączania" z trybów wirtualnych czegoś co wszakże łączy się z Netem, by móc mieć dostęp głównie faktycznie do komunikacji z innymi (komunikatory, poczta) ?A cała reszta jest w sieci niewidoczna, blokowana i chroniona ?Wyjaśnij mi na czym polega cała zasada tej Współdzielonej przestrzeni ?
Ja również ich nie używam. Chodziło o przykład do czego stosujemy tego typu opcję.
... a zdawałoby się sądząc chociażby po Twoich licznych ikonkach pod nazwą użytkownika, że jest odwrotnie. Ale rozumiem, że mieć nie znaczy korzystać... ?
Wiem coś o tym, bo ja również tak mam. Nie korzystam z nich choćby z braku czasu jednak, a mógłbym chociaż jeden taki sobie zainstalować. Chociaż z najróżniejszych względów to nie jest niestety takie proste.
Poza tym niestety widzę znów, że ten bug od
Comodo Security Agenta powraca.
Wraz z którymś tam uruchomieniem systemu wywala ten komunikat:
Comodo Security Agent could not be started. Would you like to run the diagnostics tool to fix this error ?
I tym razem kliknięcie
Nie wyłączyło to i wszystko było potem dobrze.
Tylko, że zaraz potem
CF wyświetla alert że wykrył sieć i trzeba zdecydować ?
Kliknąłem na Tak zezwól na lokalizację domową. I dalej już wszystko normalnie.
No i co z tym znowu nie tak ? Może to jakiś błąd systemu, zdarzają się przecież takie w skrajnych przypadkach skutkując nawet Blue Screenem.
No, ale coś musiało wywołać ów błąd ?
Poza tym zauważyłem ale to już przy innej okazji, że w trayu niekiedy nie zawsze wyświetla się ikona
Avasta, ale gdy kliknąć na jego plik .exe to ikona wskakuje znów tam.
Z czego to wynika ?