To powiedz chociaż, które z wymienionych wpisów to są programy, które usługi czy jeszcze jakieś ?
Na podstawie ścieżki można wywnioskować. Ponadto w Autoruns przy większości wpisów jest też opis.
To powiedz chociaż, które z wymienionych wpisów to są programy, które usługi czy jeszcze jakieś ?
Nie przeciągajmy tego dalej, gdyż w ten sposób szybko nic z tego nie wyjdzie.![]()
Co ci szkodzi podać tu ten opis ?
czy ta reinstalacja nastąpi do tych samych wersji, które posiadam czyli: MS Outlook Express 6 z 2004r, a Messenger to wersja 4.7 też z 2004r ?
Tutaj powiem, że wpisy takie jak gusvc, ose i inne, które były usunięte - same do tego Autostartu wróciły bo być może są ustawione na automatyczne uruchamianie. Bo to są generalnie przecież Usługi.
kominekl pisze:Na przykładzie gusvc - zreinstalowałeś Google Update to i wpis od Niego wrócił.
Czyli mogę spokojnie wpisy z Installed Components i Extensions reinstalować w ten sposób ?
Czyli reinstalacja i jeszcze raz reinstalacja ? Tak, nie ma innego sposobu ?
Dobrze, ale jak mam to zrobić nie wiedząc za co dana usługa odpowiada, co obsługuje, ani nawet nie znając jej nazwy pełnej w rozumieniu Usługi systemowej, a nie jakiegoś skrótu ?
Te nazwy Nero i Java kojarzą mi się z oprogramowaniem, które posiadam, ale to mogą być programy firmware'owe i o ile to jest w ogóle możliwe nie wiem czy mogę reinstalować ?
Ta JavaQuickStarter np. konkretnie - czy odzyskam ten wpis reinstalując oprogramowanie Java w wersji obecnej 7 Update 10 ?
Czy te usługi są widoczne w ogóle w services.msc i teraz też kiedy nie ma ich w Autostarcie ?
kominekl pisze:Czyli mogę spokojnie wpisy z Installed Components i Extensions reinstalować w ten sposób ?
Tak.
Czyli reinstalacja i jeszcze raz reinstalacja ? Tak, nie ma innego sposobu ?
Raczej nie.
Cały pakiet reinstalacji danego oprogramowanie obejmuje te wpisy. Jeśli nie można znaleźć opisu wpisu w Google (w co wątpię) można zapytać tutaj.
Niestety jak widzę to zreinstalowanie nic nie przyniosło. Wciąż nie widzę tych elementów w Autoruns. Co zatem ?
Raczej nie. Czyli to od czegoś zależy, a nie czasem od rodzaju usługi ?
Jak wpisuję w Google powiedzmy FirebirdServerMAGIXInstance , to widzę tylko coś co mi nic nie mówi
A przez Wiersz polecenia nie da się tych usług włączyć ?
kominekl pisze:To znaczy, jak reinstalowałeś na przykład klienta poczty?
Nie rozumiem pytania. Nie zależy to od niczego tak naprawdę, usługa jest lub jej nie ma. Jej ponowne wrzucenie do systemu daje nam jej "siłę" ponownie.
Jak wpisuję w Google powiedzmy FirebirdServerMAGIXInstance , to widzę tylko coś co mi nic nie mówi
Pierwsza z brzegu strona mówi Ci - Firebird Server - dalej pójdę - Firebird to jeden z trzech najpopularniejszych wolnodostępnych serwerów. Nie widzę tu żadnego problemu. Wystarczy nieco własnych chęci tak naprawdę i znajomości angielskiego.
A przez Wiersz polecenia nie da się tych usług włączyć ?
CMD jest integralną częścią systemu to jest to samo co inne metody, tylko wklepywane poleceniami. Włączyć to dałoby sieje, ale musiałoby być co włączać.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości