kominekl pisze:To nie jest to samo

.
Zgadzam się, ale nie jest to też nic. W tym przypadku to zupełnie dobry, wystarczający sposób.
Na całe szczęście mamy Internet i wielką bazę plików do ściągnięcia

.
Dziękuję. Mogę się tylko domyślać jakie pliki masz na myśli. Ale raczej to nie wchodzi w grę, gdyż w przeciągu roku, najwyżej dwóch lat i tak zamierzam przejść na prawdziwy, oryginalny system
Windows 7 i to wraz z nowym komputerem.
Zresztą nie będę miał za bardzo innego wyjścia, ponieważ po zakończeniu wsparcia od
Microsoftu dla już dziś wycofanego ze sprzedaży systemu
Windows XP dalsze utrzymywanie tego systemu także przecież w wersji oryginalnej jest bezcelowe.
Póki co działam na tym
XP.
Nie mam akurat tego systemu przy sobie, więc nawet z wirtualnego nic nie wyciągnę. Jak będę pobierał to dam znać. Gdzieś w sieci powinien być odpowiednik Rejestrów dal wszystkich systemików. Poza tym
Messenger sytuacja jest inna niż uprzednio, gdyż wystarczy w Odzyskiwaniu Dysku - w sekcji Składniki systemu odnaleźć Messengera.
Firebird wystarczy jego ponowna instalacja,
Quick Config - podobnie,
Nero - tak samo i
WMPSvc - na nie oryginalnym systemie również można zainstalować WMP, o czym świadczy samo to, że Go masz

.
1. Co do tego pobierania - to chciałbym wiedzieć już teraz, kiedy to nastąpi, bo zależy mi na czasie ?
2. Jeśli mowa o odpowiedniku rejestrów systemowych - podaj namiar, gdzie w Necie mogę znaleźć taki odpowiednik, a jak znajdę to co dalej mam robić ?
3. Jeśli chodzi o te reinstalacje to dam kilka takich przykładów, a Ty napisz czy to są dobre sposoby:
- w przypadku
Messengera w wersji
4.7 chyba pisałem już o tym, że próbowałem reinstalować go w
Panelu sterowania >
Dodaj/usuń składniki systemu poprzez zaznaczenie go na liście i przycisk
Dalej. Później znów zaznaczenie go i
Dalej.
Ale to nic nie dawało.
Przy tych elementach jest też ta kratka z haczykiem, odznaczałem go i zaznaczałem i
Dalej, ale i to nic nie zmieniało.
Tak myślę, bo przy elemencie
Messenger na tej liście (screena z tego dałem to zobacz) jest jego rozmiar
0,0 MB, a więc może zwyczajnie nie ma czego usuwać i stąd niczego to nie zmienia ?
To może napisz jak prawidłowo powinna wyglądać te reinstalacja ?
Jeśli jeszcze chodzi o
Messengera 4.7 to może lepiej będzie go nadinstalować stąd:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników- w przypadku
Firebirda z tej strony:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówTylko napisz jak i gdzie mogę sprawdzić obecną wersję programu ? Jaki to jest plik ?
- w przypadku
Quick Configa stąd:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówTak samo jak sprawdzić obecną wersję ?
- w przypadku
Nero BackItUp stąd:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówTutaj też nie bardzo wiem jak sprawdzić wersję.
- zaś w przypadku
WMPNetworkSvc próbowałem reinstalować odtwarzacz
WMP choćby z tego źródła:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, wersja chyba się zgadza, lecz nie mogę dokończyć, ani nawet zacząć tej instalacji bo wyświetla się to okienko:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówGdy klikam tam
Sprawdź, pokazuje się to okienko:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówWięcej jak próbuję teraz uruchomić
Windows Media Player to wyskakują te same okienka.
Nie mogę więc w tej chwili zreinstalować ani nadinstalować
WMP, a wraz z nim tę usługę.
Skoro jednak twierdzisz, że można na systemie OEM nadinstalować
WMP to napisz jak to zrobić ?
Tak mam ten odtwarzacz, ale to nie Ja go instalowałem, tylko był on prawdopodobnie zainstalowany przez dystrybutora wersji OEM.
Powiem, że na samym początku
Windows Media Player u mnie działał normalnie, nie było tych komunikatów.
Później aktualizowałem
Internet Explorera z wersji
7 na
8, włączyło się wtedy automatyczne Narzędzie sprawdzania wersji systemu i od tej pory mam tę blokadę na
WMP.
Czy mogę po prostu nadinstalować to oprogramowanie w lokalizacjach wskazanych przez ich wpisy w
Autoruns ?
Bo wydaje mi się, że najszybszy i najskuteczniejszy byłby sposób z edycją tych kluczy w rejestrze.