Jak usunąć pozostałości skanera mks_vie 2k7 demo ?

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post25 sty 2013, 13:52

Zarówno Outlooka jak i Messengera bo tak mi doradzono przez odznaczenie tego ptaszka z listy i przycisk Dalej, system odinstalował je, a następnie znów je zaznaczyłem w okienku ptaszkiem i z powrotem je zainstalował. Ale nic to nie dało.

Tak sobie teraz myślę. Spróbuj użyć tego -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - powinien pomóc tego typu reset.

Dobrze, ale w przypadku usług JavaQuick i ose to nie były reinstalacje - przyznasz chyba, a właśnie udało się je odzyskać.

Były aktualizowane.

Z tym angielskim to u mnie właśnie nienajlepiej, tłumaczenie w Google też takie sobie.
Dobrze, ale przecież ja muszę wiedzieć jakie oprogramowanie Ja u siebie muszę odinstalować i ponownie zainstalować.
Po prostu NAPISZ jakie to jest oprogramowanie - no naprawdę bo już sił mi brak z tym powtarzaniem.

Edukacja to podstawa. Poza tym tam większość jest po polsku. Już napisałem FireBird, czym jest, a to drugie sam znalazłeś InstallShield.

Jakie są pełne nazwy tychże Usług w services.msc ?

Jasne, że mogę podać. Z tym, że od Java`y jest taka sama nazwa. To drugie to cześć Instalatora Windows`owego, najlepiej będzie zrobić to tak -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post25 sty 2013, 15:57

kominekl pisze:Tak sobie teraz myślę. Spróbuj użyć tego -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - powinien pomóc tego typu reset.

Oki, ale dopytam:
1. Czy ten reset dotyczy MS Outlook Expressa (u mnie niedomyślny klient poczty), czy MS Office Outlook 2003 (u mnie on jest domyślny) z pakietu MS Office ? Tam pisze tylko Outlook 2007, a więc nie wiem są to dwa różne programy. Chodzi o OUTLOOK EXPRESSA 6.
2. Jeśli chodzi o ścieżkę to u mnie dla Outlook Expressa domyślną na którą wskazuje wpis z Autoruns jest :
C:\Program Files\Outlook Express, pokażę to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. Jeśli to jest ten właściwy plik czyli outcmd.dat, który u mnie jest oczywiście w tej ścieżce ale chyba od MS Office Outlooka to rozumiem, że mam zmienić tylko nazwę pliku dopisując coś np. old, uruchomić program, a później z powrotem zmienić na pierwotną nazwę ?

Jasne, że mogę podać. Z tym, że od Java`y jest taka sama nazwa. To drugie to cześć Instalatora Windows`owego, najlepiej będzie zrobić to tak -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Co do InstallShield - wchodzę na stronę i klikam tam wg instrukcji by pobrać plik to przeglądarka nie znajduje strony.
Co do samego pliku ISScript.zip to nie wiem czy to nie jest stara wersja czyli 7, ja w:
C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver mam trzy foldery: 7, 8 i 11.
Czy nie jest tak, że powinienem pobrać 11-tkę, bo to właśnie tam u mnie znajduje się plik IdriverT.exe ?

Z Javą już wszystko dobrze.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post25 sty 2013, 16:09

Czy nie jest tak, że powinienem pobrać 11-tkę, bo to właśnie tam u mnie znajduje się plik IdriverT.exe ?

Nie ma to znaczenia w tym przypadku.

1. Czy ten reset dotyczy MS Outlook Expressa (u mnie niedomyślny klient poczty), czy MS Office Outlook 2003 (u mnie on jest domyślny) z pakietu MS Office ? Tam pisze tylko Outlook 2007, a więc nie wiem są to dwa różne programy. Chodzi o OUTLOOK EXPRESSA 6.

To samo. Po prostu odnajdź podany plik i wykonaj działanie.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post25 sty 2013, 18:42

kominekl pisze:

Nie ma to znaczenia w tym przypadku.

Tutaj nie mogę znaleźć tego pliku do reinstalacji InstallShielda, brak dostępu do witryny.

To samo. Po prostu odnajdź podany plik i wykonaj działanie.

Wykonałem to zgodnie z instrukcją tzn. plik outcmd.dat zmieniłem na old.dat. Uruchomiłem Outlook Express, zmieniłem nazwę na poprzednią.
Lecz widzę, że zupełnie nic się nie zmieniło, wpisy od Outlooka i KA nie pojawiły się w Autostarcie.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post25 sty 2013, 23:19

Tutaj nie mogę znaleźć tego pliku do reinstalacji InstallShielda, brak dostępu do witryny.

Pobierz z innego źródła.

Wykonałem to zgodnie z instrukcją tzn. plik outcmd.dat zmieniłem na old.dat. Uruchomiłem Outlook Express, zmieniłem nazwę na poprzednią.

Ale programy same w sobie działają tylko nie ma ich w autostarcie?

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post26 sty 2013, 10:24

kominekl pisze:Pobierz z innego źródła.

Pobrałem plik IsScript7.zip z innej strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, co prawda z numerkiem 7, ale jeśli to bez znaczenia to dobrze.
Kliknąłem dwukrotnie plik isscript.msi, zainstalowałem, lecz i to nawet po restarcie systemu nie widzę żadnych oczekiwanych zmian tzn. w Autoruns nie ma wpisu IdriverT z pliku w lokalizacji:
C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe

Ale programy same w sobie działają tylko nie ma ich w autostarcie?

Tak działają, tzn. nie ma tylko wpisu od MS Outlook Expressa w Autostarcie i będącej tam wraz z nim Książki adresowej, tego drugiego MS Office Outlooka z pakietu MS Office u mnie chyba nigdy w Autostarcie nie było.
Jego ikona pojawia się w trayu, ale tylko i wyłącznie w trakcie uruchamiania.

Ale dlaczego te sposoby z reinstalacją nie skutkują, czy to ja zrobiłem coś nie tak, czy jeszcze od czegoś innego to zależy ? Mój system jest systemem preinstalowanym, być może to dlatego ?
Programy te działają, ale ten Autostart też powinien na czym mi zależy, dlaczego więc jednak nie działa ?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post26 sty 2013, 20:04

z pliku w lokalizacji:

A czy w tej lokalizacji znajduje się wspomniany plik?

Tak działają, tzn. nie ma tylko wpisu od MS Outlook Expressa w Autostarcie i będącej tam wraz z nim Książki adresowej, tego drugiego MS Office Outlooka z pakietu MS Office u mnie chyba nigdy w Autostarcie nie było.
Jego ikona pojawia się w trayu, ale tylko i wyłącznie w trakcie uruchamiania.

Do klucza rejestru -> HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components dodaj wartość o nazwie wcześniej tam obecnej (wartością jest ścieżka lokalizacyjna).

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post27 sty 2013, 14:49

kominekl pisze:
A czy w tej lokalizacji znajduje się wspomniany plik?

Który - isscript.msi - nie w folderze:
C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32
nie ma tego pliku jeśli o to chodzi. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników jest zawartość tego folderu
Ja pobrałem go do innego folderu tymczasowego i stamtąd instalowałem - to błąd ?

Pliki o nazwach podobnych IScript7.dll i IScript8.dll, ale to są stare pliki jeszcze znajdują się w folderach:
C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\7\Intel 32 i
C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\8\Intel 32

Chodzi o to, że nie ma wciąż wpisu IdriverT w Autostarcie systemowym, a nie jakiegoś pliku.

Do klucza rejestru -> HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components dodaj wartość o nazwie wcześniej tam obecnej (wartością jest ścieżka lokalizacyjna).

Chyba to wcześniej już robiłem i to nic nie dawało, ale jeszcze spróbuję.
Tylko w kluczu Installed Components u mnie w lewym panelu są jeszcze podklucze identyfikatorów, pokażę to na przykładowym innym kluczu: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Czyli klikam w prawym panelu prawym myszy i wybieram Nowy > Wartość ciągu, tak ?
Następnie w prawym panelu wpisuję nazwę czyli w tym przypadku: Outlook Express Setup Library, a następnie dwuklik na tę nazwę i wpisuję nst. ścieżkę:
"%ProgramFiles%\Outlook Express\setup50.exe" /APP:OE /CALLER:WINNT /user /install i to wszystko ?
Ale czy to utworzy też ten klucz identyfikatora w lewym panelu ?
Więc tak też zrobiłem pokażę to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, ale to nic nie zmienia jak widzę w Autostarcie.
Może trzeba w lewym panelu z prawokliku na Installed Components utworzyć nowy klucz tak jak: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników o nazwie czy raczej identyfikatorze, której nie znam i dopiero tam utworzyć tę wartość ?

O ile pamiętam wcześniej to robiłem, wpisywałem też nawet tę i jeszcze inną też ścieżkę od Książki adresowej do Uruchom i Ok, ale nie dało to oczekiwanych efektów, tzn. ciągle brak ich w rejestrze.
Być może czegoś tam brakuje w tych edytowanych wartościach do regedit, jakichś dodatkowych parametrów ?
Bo chcę zauważyć, że w prawym panelu tego klucza są też jeszcze inne wartości, być może to to ?

A nie mógłbyś mi tego przesłać w postaci takiej łatki czy regfixa, o ile oczywiście korzystasz z analogicznego oprogramowania ?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post27 sty 2013, 19:07

IDriverT.exe

Czy ten plik tam jest.

A nie mógłbyś mi tego przesłać w postaci takiej łatki czy regfixa, o ile oczywiście korzystasz z analogicznego oprogramowania ?

Masz płytę z Windows`em?

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post28 sty 2013, 14:49

kominekl pisze:IDriverT.exe

Czy ten plik tam jest.

Żartujesz chyba, no przecież podałem screena na którym widać że jest. :shock:

Masz płytę z Windows`em?

Mówiąc krótko nie. Ale nie wyciągajmy z tego zbyt daleko idących wniosków.
Reinstalu także jako nakładki, formatu czy jeszcze coś raczej nie będę robił chyba, że to konieczne i w jakiś sposób możliwe.
Mój system jest systemem preinstalowanym, OEM-owskim, partycji Recovery nie mam, Konsoli odzyskiwania na razie nie instalowałem choćby na bootowalnym CD, są na to inne, alternatywne sposoby. :oops:

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post28 sty 2013, 20:11

Mój system jest systemem preinstalowanym, OEM-owskim, partycji Recovery nie mam, Konsoli odzyskiwania na razie nie instalowałem choćby na bootowalnym CD, są na to inne, alternatywne sposoby. :oops:

Konsola Odzyskiwania będzie potrzebna. Potrzebna nam operacja na CHKDSK .

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post30 sty 2013, 12:18

kominekl pisze:Konsola Odzyskiwania będzie potrzebna. Potrzebna nam operacja na CHKDSK .

1. Co do IdriverT-a, OE i Książki adresowej to już nieistotne, odzyskałem je poprzez wyedytowanie w rejestrze kluczy od tych usług poprzez pliki fixreg, które mi podesłano. Działają, jest dobrze. Sprawdzałem to w Usługach.

Zostały tylko Messenger, Firebird, Quick Config, Nero i WMPSvc.
Ponieważ system mam nieoryginalny, reinstalacje programów i tak czasem mogą nie dojść do skutku.
Reinstalowałem w ten sposób Windows Media Player, ale z tego właśnie powodu nie mogę dokończyć tej instalacji.

Więc myślę sobie, że tutaj najlepszym sposobem na odzyskanie tych wpisów jest podesłanie ich wyeksportowanych kluczy czasem wraz z uprawnieniami przez inną osobę z zapisem jako pliki fixreg i wyedytowanie ich w rejestrze. Oczywiście klucze muszą pochodzić od analogicznego oprogramowania i wersji systemu.
I ten sposób jest rzeczywiście najlepszy i skuteczny.

2. Co do Konsoli. W ostateczności mogę zainstalować Konsolę odzyskiwania, ale:
- istnieją alternatywne do tej konsoli sposoby naprawy problemów z systemem: Konsola (która musi być uprzednio zainstalowana), przez Wiersz polecenia i poprzez wbudowane Narzędzie Checkdisk oczywiście wraz z listą komend.

- nie tak dawno temu, a więc jeszcze w okresie występowania tego, obecnego problemu zastosowałem to ostatnie narzędzie w celu sprawdzenia błędów na dysku, wraz z opcją Automatycznie napraw błędy systemu plików.
Narzędzie sprawdza system "na czysto" restartując go na początku jeśli trzeba.
Ponieważ przedtem miałem podejrzenia o to, że mogą być jakieś błędy, wybrałem to, sprawdziłem i rzeczywiście pewne błędy zostały naprawione.
Ale nawet gdyby takich błędów nie było to i tak zastosowanie tego raczej przecież nie zaszkodzi, tylko pomoże.
Zresztą z tego narzędzia korzystam okresowo co pewien czas.

A więc reasumując nie wiem czy w takim razie użycie Konsoli odzyskiwania coś tutaj jeszcze zmieni i pomoże ?
W tym przypadku żadnych błędów logicznych dysku czy innych być raczej nie może.
Poza tym do użycia Konsoli odzyskiwania jest potrzebna płyta z systemem, której nie mam.

Ja raczej skłaniam się ku temu eksportowi kluczy do rejestru.
Więc jak ? Masz możliwość podesłania mi tych kluczy do rejestru dla analogicznego oprogramowania i wersji systemu, bo właściwie tylko ten sposób jest w tym przypadku skuteczny.
Chyba, że są jeszcze jakieś inne sposoby ?
Odpisz, w przeciwnym razie będę musiał ostatecznie niedługo zakończyć ten wątek :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post30 sty 2013, 16:42

Odpisz, w przeciwnym razie będę musiał ostatecznie niedługo zakończyć ten wątek :)

Proszę kończyć ;) .

- istnieją alternatywne do tej konsoli sposoby naprawy problemów z systemem: Konsola (która musi być uprzednio zainstalowana), przez Wiersz polecenia i poprzez wbudowane Narzędzie Checkdisk oczywiście wraz z listą komend.

To nie jest to samo ;) .

- nie tak dawno temu, a więc jeszcze w okresie występowania tego, obecnego problemu zastosowałem to ostatnie narzędzie w celu sprawdzenia błędów na dysku, wraz z opcją Automatycznie napraw błędy systemu plików.
Narzędzie sprawdza system "na czysto" restartując go na początku jeśli trzeba.
Ponieważ przedtem miałem podejrzenia o to, że mogą być jakieś błędy, wybrałem to, sprawdziłem i rzeczywiście pewne błędy zostały naprawione.
Ale nawet gdyby takich błędów nie było to i tak zastosowanie tego raczej przecież nie zaszkodzi, tylko pomoże.
Zresztą z tego narzędzia korzystam okresowo co pewien czas.

I bardzo słusznie, ale ono służy do sektorówki z systemie z poziomu CMD. W Konsoli już inaczej działa ten mechanizm.

Poza tym do użycia Konsoli odzyskiwania jest potrzebna płyta z systemem, której nie mam.

Na całe szczęście mamy Internet i wielką bazę plików do ściągnięcia ;) .

Więc jak ? Masz możliwość podesłania mi tych kluczy do rejestru dla analogicznego oprogramowania i wersji systemu, bo właściwie tylko ten sposób jest w tym przypadku skuteczny.

Nie mam akurat tego systemu przy sobie, więc nawet z wirtualnego nic nie wyciągnę. Jak będę pobierał to dam znać. Gdzieś w sieci powinien być odpowiednik Rejestrów dal wszystkich systemików. Poza tym Messenger sytuacja jest inna niż uprzednio, gdyż wystarczy w Odzyskiwaniu Dysku - w sekcji Składniki systemu odnaleźć Messengera. Firebird wystarczy jego ponowna instalacja, Quick Config - podobnie, Nero - tak samo i WMPSvc - na nie oryginalnym systemie również można zainstalować WMP, o czym świadczy samo to, że Go masz ;) .

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post30 sty 2013, 18:36

kominekl pisze:To nie jest to samo ;) .

Zgadzam się, ale nie jest to też nic. W tym przypadku to zupełnie dobry, wystarczający sposób.

Na całe szczęście mamy Internet i wielką bazę plików do ściągnięcia ;) .

Dziękuję. Mogę się tylko domyślać jakie pliki masz na myśli. Ale raczej to nie wchodzi w grę, gdyż w przeciągu roku, najwyżej dwóch lat i tak zamierzam przejść na prawdziwy, oryginalny system Windows 7 i to wraz z nowym komputerem.
Zresztą nie będę miał za bardzo innego wyjścia, ponieważ po zakończeniu wsparcia od Microsoftu dla już dziś wycofanego ze sprzedaży systemu Windows XP dalsze utrzymywanie tego systemu także przecież w wersji oryginalnej jest bezcelowe.
Póki co działam na tym XP.

Nie mam akurat tego systemu przy sobie, więc nawet z wirtualnego nic nie wyciągnę. Jak będę pobierał to dam znać. Gdzieś w sieci powinien być odpowiednik Rejestrów dal wszystkich systemików. Poza tym Messenger sytuacja jest inna niż uprzednio, gdyż wystarczy w Odzyskiwaniu Dysku - w sekcji Składniki systemu odnaleźć Messengera. Firebird wystarczy jego ponowna instalacja, Quick Config - podobnie, Nero - tak samo i WMPSvc - na nie oryginalnym systemie również można zainstalować WMP, o czym świadczy samo to, że Go masz ;) .

1. Co do tego pobierania - to chciałbym wiedzieć już teraz, kiedy to nastąpi, bo zależy mi na czasie ?
2. Jeśli mowa o odpowiedniku rejestrów systemowych - podaj namiar, gdzie w Necie mogę znaleźć taki odpowiednik, a jak znajdę to co dalej mam robić ?
3. Jeśli chodzi o te reinstalacje to dam kilka takich przykładów, a Ty napisz czy to są dobre sposoby:
- w przypadku Messengera w wersji 4.7 chyba pisałem już o tym, że próbowałem reinstalować go w Panelu sterowania > Dodaj/usuń składniki systemu poprzez zaznaczenie go na liście i przycisk Dalej. Później znów zaznaczenie go i Dalej.
Ale to nic nie dawało.
Przy tych elementach jest też ta kratka z haczykiem, odznaczałem go i zaznaczałem i Dalej, ale i to nic nie zmieniało.
Tak myślę, bo przy elemencie Messenger na tej liście (screena z tego dałem to zobacz) jest jego rozmiar 0,0 MB, a więc może zwyczajnie nie ma czego usuwać i stąd niczego to nie zmienia ?
To może napisz jak prawidłowo powinna wyglądać te reinstalacja ?

Jeśli jeszcze chodzi o Messengera 4.7 to może lepiej będzie go nadinstalować stąd: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

- w przypadku Firebirda z tej strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tylko napisz jak i gdzie mogę sprawdzić obecną wersję programu ? Jaki to jest plik ?

- w przypadku Quick Configa stąd: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tak samo jak sprawdzić obecną wersję ?

- w przypadku Nero BackItUp stąd: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tutaj też nie bardzo wiem jak sprawdzić wersję.

- zaś w przypadku WMPNetworkSvc próbowałem reinstalować odtwarzacz WMP choćby z tego źródła: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, wersja chyba się zgadza, lecz nie mogę dokończyć, ani nawet zacząć tej instalacji bo wyświetla się to okienko: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Gdy klikam tam Sprawdź, pokazuje się to okienko: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Więcej jak próbuję teraz uruchomić Windows Media Player to wyskakują te same okienka.
Nie mogę więc w tej chwili zreinstalować ani nadinstalować WMP, a wraz z nim tę usługę.

Skoro jednak twierdzisz, że można na systemie OEM nadinstalować WMP to napisz jak to zrobić ?
Tak mam ten odtwarzacz, ale to nie Ja go instalowałem, tylko był on prawdopodobnie zainstalowany przez dystrybutora wersji OEM.
Powiem, że na samym początku Windows Media Player u mnie działał normalnie, nie było tych komunikatów.
Później aktualizowałem Internet Explorera z wersji 7 na 8, włączyło się wtedy automatyczne Narzędzie sprawdzania wersji systemu i od tej pory mam tę blokadę na WMP.

Czy mogę po prostu nadinstalować to oprogramowanie w lokalizacjach wskazanych przez ich wpisy w Autoruns ?
Bo wydaje mi się, że najszybszy i najskuteczniejszy byłby sposób z edycją tych kluczy w rejestrze. :)
Ostatnio zmieniony 31 sty 2013, 17:35 przez manitu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post31 sty 2013, 17:15

Zgadzam się, ale nie jest to też nic. W tym przypadku to zupełnie dobry, wystarczający sposób.

No właśnie w tym przypadku nie jest to dobry i wystarczający sposób, ale skoro wiesz lepiej to nic tu po dyskusji.

Zresztą nie będę miał za bardzo innego wyjścia, ponieważ po zakończeniu wsparcia od Microsoftu dla już dziś wycofanego ze sprzedaży systemu Windows XP dalsze utrzymywanie tego systemu także przecież w wersji oryginalnej jest bezcelowe.

Ja tam nie zamierzam przesiadać się z XP.

1. Co do tego pobierania - to chciałbym wiedzieć już teraz, kiedy to nastąpi, bo zależy mi na czasie ?

Nie mam pojęcia.

2. Jeśli mowa o odpowiedniku rejestrów systemowych - podaj namiar, gdzie w Necie mogę znaleźć taki odpowiednik, a jak znajdę to co dalej mam robić ?

Nie pamiętam gdzie, ale gdzieś widziałem, jak będę miał chwilę to zalinkuję.

Jeśli jeszcze chodzi o Messengera 4.7 to może lepiej będzie go nadinstalować stąd: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ... 4-7-win-xp

Może być.

Tylko napisz jak i gdzie mogę sprawdzić obecną wersję programu ? Jaki to jest plik ?

Wersja programu nie ma znaczenia, gdyż chodzi o reinstalację, więc im nowsza tym lepiej. Poza tym nie pobieraj z DP - pełno tam PUP.

Nie mogę więc w tej chwili zreinstalować ani nadinstalować WMP, a wraz z nim tę usługę.

Potrzebujesz "zcracowanego" WMP.

Później aktualizowałem Internet Explorera z wersji 7 na 8, włączyło się wtedy automatyczne Narzędzie sprawdzania wersji systemu i od tej pory mam tę blokadę na WMP.

Aktualizację te mają wbudowaną identyfikację legalności systemu. Błagam - moi mili użytkownicy używajcie Google`a do tak błahych rzeczy, bo z ciekawości sprawdziłem i już pierwszy adres po wklepaniu w wyszukiwarce daje wynik na ten problem ;) .

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”